Sonntag, 19. Mai 2013

" Rhubarb cake ... / Rhabarber-Kuchen ... "


Recipe / Rezept 

Teig (Boden) :
75 gr. Butter
75 gr. Zucker
1 Ei
1 Teelöffel Backpulver 

Aus diesen Zutaten einen Rührteig herstellen und in einer Springform verteilen. 2 Eßlöffel Semmelbrösel auf dem Teig verteilen,damit er dann nicht so mit dem Rhabarber durchweicht.

Belag :
ca. 1 kg Rhabarber waschen und in kleine Stücke schneiden - mit etwas Zucker mischen und in einem Topf mit Wasser kurz aufkochen. Danach abkühlen lassen und den Saft abgießen bzw.den Rhabarber abtropfen lassen.
Nun den Rhabarber auf dem Teig verteilen .

Guss :
1 Becher Schmand  (250gr)
1 Becher Schlagsahne (250ml)
1-2 Eßlöffel Zucker

Den Schmand ,die flüssige Schlagsahne und den Zucker mischen bzw.verrühren und über den Rhabarber gießen.

Streusel :
ca. 200 gr. Mehl
100 gr.Butter
100 gr.Zucker
1 Päckchen Vanilliezucker
1 Brise Salz

Diese Zutaten zu Streusel verkneten und auf den Kuchen verteilen .

Backen :
Nun den Kuchen in den vorgeheizten Backofen schieben und bei ca. 175 Grad auf mittlerer Schiene ca.45-50 minuten backen ( Backzeit variert je nach Herd)

Guten Appetit!


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Dough (ground):
75 grams of butter
75 grams of sugar
1 egg
1 teaspoon baking powder

From these ingredients make a batter(sponge mixture) and spread in a springform pan.
  Spread 2 tablespoons bread crumbs on the dough so that it will not be as soggy with the rhubarb.


Topping (filling) :
Wash approx. 1 kg rhubarb and cut it into small pieces - than mix with a little sugar and boil in a pot with just water. Allow to cool and pour the juice bzw.den rhubarb drain.
Now distribute the rhubarb over the dough.



Glaze :
1 cup sour cream (250g)
1 cup whipping cream (250ml)
1-2 tablespoons of sugar

The sour cream, the liquid whipping cream and sugar mix it and pour it over the rhubarb.

Crumbles (Streusel) :

200 grams of flour
100 gr.Butter
100 gr.sugar
1 packet vanilla sugar
1 pinch of salt

These Crumbles(Streusel) ingredients all knead and spread on the cake.

Baking time :
Now slide the cake in the preheated oven at approx. 175 degrees, and on the middle rack and bake it approx. 45- 50 minutes (baking time varies depending on oven).

Enjoy your meal !
Bon appétit !



To my native english speaking readers :
Excuse me please my bad english!







5 Kommentare:

Josie hat gesagt…

Der sieht ja lecker aus.Darauf hat mein Rhabarber im Garten gewartet.
Dankeschön fürs Rezept
GLG
Elke

Dianne hat gesagt…

Thank you for translating into English for us Steffi ... it looks delicious.

Anonym hat gesagt…

Looks just so scrumptious!

Anonym hat gesagt…

liest sich GUT..

LG vom katerchen

Vilt og vakkert hat gesagt…

Heisann!

I said to my husband, now I must make rabarbra terte, no, he said ... soup!
I will try your recipe , however!
Our plants are growing fast for the moment!